Minangka bagean saka proyek ChemCycling, BASF nandur modal 16 yuta euro ing perusahaan minyak pirolisis ban Pyrum

BASF SE nandur modhal 16 yuta euro ing Pyrum Innovations AG, perusahaan sing spesialisasine teknologi ban pirolisis limbah, kantor pusat ing Dillingen / Saarland, Jerman. Kanthi investasi iki, BASF bakal ndhukung ekspansi pabrik pirolisis Pyrum ing Dillingen lan promosi teknologi kasebut luwih lanjut.
Pyrum saiki lagi ngoperasikake pabrik pirolisis kanggo ban bekas, sing bisa ngolah nganti 10.000 ton ban saben taun. Ing pungkasan taun 2022, rong lini produksi bakal ditambahake ing pabrik sing wis ana.
BASF bakal nyedhot sebagian besar minyak pirolisis lan digunakake minangka bagean saka metode keseimbangan massa minangka bagean saka proyek daur ulang kimia kanggo ngolah dadi produk kimia anyar. Produk pungkasan utamane kanggo para pelanggan ing industri plastik sing nggoleki plastik sing bermutu lan fungsional adhedhasar bahan daur ulang.
Kajaba iku, Pyrum ngrencanakake nggawe tanduran pirolisis ban liyane karo mitra sing minat. Setelan kolaboratif bakal nyepetake dalan nggunakake teknologi unik Pyrum ing produksi massal. Investor teknologi mbesuk bisa yakin manawa minyak pirolisis sing diproduksi bakal digunakke dening BASF lan digunakake kanggo ngasilake produk kimia kinerja tinggi. Mula, kerja sama bakal mbantu nutup siklus sampah plastik pasca konsumen. Miturut DIN EN ISO 14021: 2016-07, ban limbah diarani sampah plastik pasca konsumen.
BASF lan Pyrum ngarepake, bebarengan karo mitra liyane, bisa nggawe nganti 100.000 ton kapasitas produksi minyak pirolisis saka ban sampah ing sawetara taun ngarep.
BASF setya ngarahake transisi industri plastik menyang ekonomi bunder. Ing wiwitan rantai nilai kimia, ngganti bahan baku fosil karo bahan baku sing bisa dianyari minangka cara utama ing babagan iki. Kanthi investasi iki, kita wis njupuk langkah penting kanthi nggawe basis pasokan sing wiyar kanggo minyak pirolisis lan nyedhiyakake pelanggan kanthi produk skala komersial adhedhasar sampah plastik sing daur ulang kanthi kimia.
BASF bakal nggunakake minyak pirolisis ban kethokan minangka bahan tambahan kanggo minyak limbah plastik campuran, sing dadi fokus jangka panjang proyek daur ulang kimia.
Produk sing digawe saka minyak pirolisis nggunakake metode keseimbangan massa duwe ciri sing padha karo produk sing digawe nggunakake sumber daya fosil utama. Kajaba iku, dheweke duwe jejak karbon luwih murah dibandhingake karo produk tradisional. Iki minangka kesimpulan saka analisis Siklus Urip (LCA) sing dianakake dening perusahaan konsultan Sphera atas jenenge BASF.
Analisis LCA khusus bisa mbuktekake manawa kahanan iki bisa digunakake kanggo ngasilake poliamida 6 (PA6), yaiku polimer plastik, kayata, kanggo produksi bagean kinerja dhuwur ing industri otomotif. Dibandhingake karo siji ton PA6 sing diproduksi nggunakake bahan baku fosil, siji ton PA6 sing diasilake nggunakake minyak pirolisis ban Pyrum liwat metode keseimbangan massa nyuda emisi karbon dioksida nganti 1,3 ton. Emisi ngisor asale saka ngindhari ngobong ban kethokan.
Diterbitake tanggal 5 Oktober 2020 ing Analisis Siklus Urip, Latar Pasar, Plastik, Daur Ulang, Ban | Permalink | Komentar (0)


Wektu kiriman: Jan-18-2021